Frankenweenie: Domácí mazlíček

v kinech od:

Načítám

Frankenweenie: Domácí mazlíčekje dojemným příběhem chlapce a jeho psa. Když mladý Victor nečekaně přijde o svého milovaného psa Sparkyho, povolá na pomoc vědu a svého nejlepšího přítele přivede znovu k životu – jen s několika drobnými změnami. Snaží se svůj výtvor ukrývat, ale když se Sparkymu podaří uniknout, zjistí Victorovi spolužáci, učitelé i ostatní obyvatelé města, že znovuzrození může mít příšerné následky.        

Když Tim Burton poprvé přišel s nápadem na snímek Frankenweenie, představoval si ho jako celovečerní loutkový film. Z finančních důvodů ho ale nakonec pro společnost Disney v roce 1984 natočil v podobě krátkého hraného filmu. Tehdy také vytvořil náčrtky podoby všech jeho postav.

Při tvorbě tohoto loutkového celovečerního filmu své původní náčrtky uplatnil a v případě postav, které se v příběhu původně neobjevovaly, je doplnil zcela novými. Celá řada postav je vytvořena na základě podoby a chování postav klasických hororových snímků z třicátých let a na tyto filmy odkazuje také řada jmen těchto postav.

Jazyková verze
titulky
Přístupnost filmu
neomezená
Scénář
John August
Režie
Tim Burton
Hudba
Danny Elfman
Hrají
Winona Ryder, Martin Landau, Martin Short, Catherine O'Hara ad.
Přístupnost traileru
neomezená
Stopáž
87 minut
Kamera
Peter Sorg
Produkce
Tim Burton, Allison Abbate

Odebírejte informace o filmových premiérách, soutěžích a novinkách

Odesláním svého e-mailu souhlasíte s podmínkami

Právě v kinech

v kinech od: